Medialle

Ammattijärjestäjät auttavat erityisesti kodin, toimiston ja varastojen järjestämisessä sekä ajankäytön hallinnassa. Ammattijärjestäjien ammattikunta on vielä suhteellisen uusi. Ammattijärjestäjiä on koulutettu Suomessa yli kymmenen vuoden ajan. Koulutettuja ammattijärjestäjiä on Suomessa reilu 300, aktiivisimmat ovat Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäseniä (258). Yhdistyksen jäsenistä noin kolmannes tarjoaa palvelua oman yrityksen tai laskutuspalvelun kautta.

Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäsenet, koulutetut ammattijärjestäjät, tarjoavat omissa yrityksissään raivaus- ja järjestämispalveluita.

Ammattijärjestäjä auttaa asiakasta selviytymään kaaoksesta raivaamalla ja järjestämällä yhdessä asiakkaan kanssa asunnon tavarat ja toimittamalla tarpeettomat esineet sekä roskat asunnosta asianmukaisesti hävitettäviksi tai kierrätettäviksi.

 Ammattijärjestäjää sitoo salassapitovelvollisuus, eikä ammattijärjestäjä ota mitään asiakkaan tavaroita itselleen eikä muutoinkaan tee niille mitään ilman asiakkaan lupaa. Ammattijärjestäjän kanssa asiakas opettelee järjestyksen ylläpitämisen keinoja ja esimerkiksi ajankäytön hallintaa. Asunnon raivaaminen yhdessä ammattijärjestäjän kanssa parantaa usein asiakkaan toimintakykyä ja elämänhallintaa, kun asunto ja hoidettavat asiat ovat helpommin hallittavissa. Ammattijärjestäjän asiakkaana voi olla kuka tahansa, niin lapsiperhe kuin vanhuskin.

Koulutetut ammattijärjestäjämme ovat kiinnostuneita yhteistyöstä median eri kanavissa.

Löydät lähimmän ammattijärjestäjän täältä.

Voit myös ottaa yhteyttä ja autamme löytämään tarkoitukseesi sopivan ammattijärjestäjän

Heidi Finni

pj@ammattijarjestajat.fi


Kansainvälistä järjestämisen päivää vietetään 20.5. 

Kansainvälinen järjestämisen päivä on IFPOA:n (International Federation of Professional Organizing Associations) perustama maailmanlaajuinen aloite, joka juhlistaa järjestämisen asiantuntijoiden eli ammattijärjestäjien työtä. Tämän nimetyn päivän tarkoituksena on lisätä yleisön tietoisuutta järjestämisen hyödyistä ja ammattijärjestäjien ammattikunnasta.


Kuinka Paljon On Tarpeeksi-tapahtumat

Suomen Ammattijärjestäjät ry  on järjestänyt Kuinka paljon on tarpeeksi? -tapahtumaa (KPOT) useana vuonna. 2014-2015 tapahtuma järjestettiin Helsingissä. Vuonna 2016 KPOT kiersi ympäri Suomea. Vuonna 2017 tapahtuma oli jälleen Helsingissä. 

Vuodesta 2021 tapahtuma on järjestetty virtuaalisena ja tapahtuman tallenteet on katsottavissa kotisivuiltamme. Kuinka paljon on tarpeeksi? -tapahtuman teemoja ovat tavarapaljouden vaikutukset, kohtuullisuus ja vähentäminen. Vaihtuvien teemojen lisäksi tapahtumassa on vierailemassa teemaan sopivia vieraita ja yhteistyökumppaneita.


Muita tapahtumia ja messuja, joissa ammattijärjestäjät ovat olleet mukana:

Asta-messut, Tampere 2.-4.2.2024

Kotona-messut, Kokkola 24.-25.9.2023

Habitare-messut, Pasila 13.-17.9.2023

Kiertotalous Areena, Oulu 25.4.2023

Elämää Omin Voimin, Pieksamäki 21.-22.4.2023